برگزاری کمیته موربیدیتی و مورتالیتی مادران باردار.
در تاریخ 22 خرداد ماه کمیته ای با موضوع پیشگیری از موربیدیتی و مورتالیتی مادر باردار توسط واحد مامایی معاونت درمان ، در سالن آموزشی دانشگاه علوم پزشکی آبادان برگزار گردید..
در راستای اجرای بهینه رویکرد مادران نزدیک به مرگ و ارزیابی کیفیت مراقبت ها در عوارض شدید دوران بارداری و زایمان، کمیته موربیدیتی بررسی یک مورد پرونده مادر باردار برای شناسایی علل ریشه ای خطا و عوامل قابل اجتناب با هدف پیشگیری از وقوع رخدادهای مشابه در روز دوشنبه 22 آبان 1403 توسط واحد مامایی معاونت درمان در دانشگاه علوم پزشکی آبادان برگزار شد.
بررسی موربیدیتی شدید مادری و موارد نزدیک به مرگ در سطح بین المللی، به عنوان شاخص جدیدی برای بررسی کیفیت مراقبت مادران و به عنوان استراتژی جایگزین برای کاهش مرگ و میر مادران استفاده می شود. لذا این مطالعه با هدف تحلیل ریشه ای نواقص پنج مورد موربیدیتی شدید مادری انجام شد. روش کار: پژوهش حاضر، یک مطالعه توصیفی از نوع سری موارد است. ابتدا اطلاعات کاملی از پرونده های موجود در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی آبادان و مراکز ارائه دهنده خدمت، مصاحبه با مادران بهبود یافته از موربیدیتی، پرسنل بهداشتی و درمانی مرتبط بصورت گزارش استخراج شد. سپس گزارش ها توسط تیم تحلیل ریشه ای در جلسات متعدد بررسی گردید و با کمک چک لیست تحلیل ریشه ای، علل در ابعاد، خدمات بهداشتی و درمانی(عوامل انسانی و عوامل ساختاری)، وضعیت خانوادگی- اجتماعی و وضعیت بیماری مادر، تعیین گردید. نتایج: یافته ها نشان داد، عوامل انسانی از دسته عوامل مربوط به خدمات بهداشتی و درمانی بیش از هر علتی زمینه ایجاد موربیدیتی مادر را فراهم نموده است. از این دسته دانش و مهارت ناکافی ارائه دهندگان خدمت، عدم رعایت دستورالعمل ها و پروتکل ها، فقدان نظارت مستمر، عدم همکاری تیمی و عدم رعایت حدود صلاحیت ها، از مهمترین عوامل بودند. وضعیت خانوادگی و اجتماعی و وضعیت بیماری به ترتیب از دیگر عوامل تاثیرگذار بودند. نتیجه گیری: براساس نتایج این تحقیق، عوامل خدمات سلامت، مهمترین عامل در زمینه ایجاد موربیدیتی مادران می باشد. لذا نه تنها نیروی انسانی توانمند باید برای ارایه خدمات تربیت گردد بلکه تقویت مدیریت و نظارت کافی نیز بایستی مورد توجه قرار گیرد..
آرشیو